Hoe jouw auto wel of niet bij je past (match made in heaven?)

Ooit stiekem gedacht aan hoe die rode BMW cabrio eigenlijk niet past bij buurman bierbuik? Of hoe die oude barrel juist perfect matcht met die excentrieke tante? Je bent niet de enige… En zo merk je ook meteen dat auto’s meer zijn dan alleen een stuk blik op wielen, ze zijn verlengstukken van onze persoonlijkheid en lifestyle. Maar wat zegt jouw auto dan eigenlijk over jou?

Check de vibe van je vierwieler

We kiezen onze auto’s niet zomaar. Natuurlijk speelt budget een rol, maar ook onbewust laten we ons leiden door onze persoonlijkheid, dromen en verlangens. Een stoere SUV kan bijvoorbeeld een verlangen naar avontuur of juist veiligheid weerspiegelen, terwijl een kleine elektrische auto een milieubewust of juist een moreel opcihtig geweten verraadt.

Rijdend visitekaartje of miskoop?

Onze auto’s zijn net visitekaartjes waarmee wij signalen afgeven aan de buitenwereld. Een blinkende BMW zien we als een teken van succes, terwijl een vintage Volkswagenbusje wellicht een vrije geest symboliseert. Dit zijn natuurlijk vooroordelen en verzinnebeelden. Niet iedereen in een dure auto is een kakker, en die oude Volvo kan zomaar een succesvolle ondernemer zijn.

Identiteitscrisis op de snelweg?

Soms kiezen we een auto die niet helemaal bij ons past, maar bij het beeld dat we graag van onszelf willen uitstralen. Je kent het, je koopt een sportauto om stoerder te lijken dan je bent, terwijl je eigenlijk liever rustig toert in een kleine cabrio. Of je kiest voor een praktische gezinswagen, terwijl je stiekem droomt van een snelle bolide. Wat je ook kiest, en met welke intentie dan ook, het is oké. Het is maar een auto; het zijn maar spullen. Maar het is wel interessant om eens stil te staan bij waarom je dit doet. Als je hier al compromissen sluit over wie je echt bent, waar doe je dat dan nog meer? Geeft dit je een goed gevoel, of knaagt er toch iets? Misschien is het tijd om eens eerlijk naar jezelf te kijken en te ontdekken wat jij écht belangrijk vindt.

Gebruik autorijlessen als ‘auto-dating’

Gek idee, maar je kunt rijlessen gebruiken om te ontdekken welke auto écht bij je past! Bij Start Driving in Den Bosch kun je bijvoorbeeld verschillende auto’s uitproberen tijdens je rijlessen. Met een beetje begeleiding, krijg je een beter gevoel voor welke auto bij jouw persoonlijkheid en rijstijl past. En wie weet ontdek je wel een nieuwe kant van jezelf achter het stuur!

Conclusie: volg je hart (of je automotor)

Of je nu kiest voor een kleine stadsauto, een ruime SUV of een elektrische bolide, het belangrijkste is dat jij je er goed bij voelt. Laat je niet leiden door wat anderen denken of die gladde tv reclames, maar kies de auto die past bij jouw levensstijl en persoonlijkheid. Want uiteindelijk is de beste auto, de auto waarin jij met een grote glimlach achter het stuur zit.

FAQ

  1. Is het erg om een auto te kiezen die niet helemaal bij mijn persoonlijkheid past?

Nee hoor, dat is helemaal niet erg! Soms kiezen we een auto die past bij onze praktische behoeften of bij het beeld dat we willen uitstralen. Het belangrijkste is dat jij je er goed bij voelt.

  1. Kan ik mijn auto gebruiken om mijn persoonlijkheid te veranderen?

Een auto kan je helpen om bepaalde kanten van jezelf te ontdekken of te versterken. Maar het is geen tovermiddel om je persoonlijkheid compleet te veranderen.

  1. Moet ik me laten leiden door wat anderen van mijn auto vinden?

Het is natuurlijk leuk als anderen je auto mooi vinden, maar uiteindelijk is het jouw auto en jouw keuze. Kies de auto die bij jou past en waar jij blij van wordt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven